onsdag 28 augusti 2013

Skolstart!

Nu är det dags - ja, för de allra flesta har det redan skett. Skolan har börjat. För vissa för allra första gången - i alla fall på riktigt. Riktiga skolan... Jättespännande och jättepirrigt. Här tipsar vi om tre olika böcker som alla handlar om att börja i första klass och om hur det kan kännas.

 
Det här är en bok som är till för dig som börjar första klass i höst. Alla barn i den här boken gör just det, börjar första klass! Du får följa Hedda, Amir, Pia, Lawen och alla de andra från upprop till skolavslutning. Det händer jättemycket i skolan. En dag går de ut och har mattlektion. En annan dag pratar gympaläraren om att muskler är som spagetti och en dag tar köttbullarna slut i matsalen. Klass 1 Rönnen av Kristian Hallberg.

 
Många barn längtar efter att börja skolan. Det ska hända mycket spännande saker. Upptäcka skolkorridor och klassrum, lärare och klasskamrater. Vad gör man egentligen i skolan och hur går skoldagen till? Smarta små upptäcker skolan av Birgitta Westin och Moa Brunnberg.

 
Alfons är stor och ska börja skolan. Varför är han så tyst och spak och inte glad och busig som han brukar? Alfons är inte den enda som är rädd, nyfiken och orolig inför skolstarten. Fröken är också pirrig i magen. Boken är gammal men känns lika aktuell idag som för 30 år sedan. Var är Bus-Alfons? Av Gunilla Bergström.
 
//Marianne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer: